Фестивал Хуманитарни сјај у оку - Божевац

Дана 30.05.2014. године наши предшколци су се представили на фестивалу модерног плеса Хуманитарни сјај у оку, који је одржан у Божевцу, одакле су се вратили са бројним наградама. Освојили су 1. и 3. место у екипном такмичењу, а једна наша девојчица је добила и награду за Најдевојчицу.

Овим успехом наши предшколци и васпитачи су се квалификовали за даље такмичење које ће се одржати током јуна месеца у Пожаревцу.

Научимо шах кроз игру

Радне 2012/13. Године у нашој Установи реализован је програм „Научимо шах кроз игру“. Као завршни део програма, у просторијама наше установе, одржан је општински турнир у шаху 15.05.2013.године. Два детета су се такмичила у брзом ређању фигура, а остали у игрању партија у 5 кола. Шесторо деце освојило је златне медаље, деветоро сребрне, док је једно дете освојило бронзану медаљу. Првих 6-оро деце је учествовало на Окружном такмичењу вртића браничевског округа, које је одржано 29.05.2013.године, у вртићу „Невен“ у Пожаревцу. Такмичење је било појединачно и екипно. У појединачном такмичењу, једно дете је освојило сребрну, а двоје деце бронзану медаљу. Када је у питању екипно такмичење, наши шахисти освојили су прво место и вратили се кући са златним пехаром.

Фестивал традиционалних игара и модерног плеса

Дана 24.05.2013. године у Пожаревцу је одржан X јубиларни фестивал „Традиционалних игара и модерног плеса“ на коме су нас представљали предшколци из централне установе.

У категорији традиционалног плеса у оштрој конкуренцији заузели смо 1. место, а у категорији модерног освојили смо 2. место.

Дечија олимпијада

Дана 25.04.2013. године је одржана „ Дечија олимпијада“ . Ова спортска манифестација се већ трећу годину традиционално одржава у Петровцу. Из наше Установе учествовало је 10 предшколаца и у оштрој конкуренцији освојили су 2. место.

Мали Невен

ПРОМОЦИЈА ДЕЧИЈИХ НОВИНА “МАЛИ НЕВЕН“

У радној 2012/13. години, издате су прве дечије новине наше установе „Мали Невен“. Иницијатори су били васпитачи васпитне групе “Невен“ Катарина Милићев и Светлана Јевтић, а сама идеја је настала током рада на пројекту „Ја мислим да разумем“, када су деца показала посебно интересовање за појам новине. Резултат су управо дечије новине “Мали Невен“, које су деца, родитељи и васпитачи заједно писали, читали, цртали, смишљали песмице и слично.

Промоција дечијих новина одржана је 19.04.2013. године у холу установе, на којој су присуствовали деца, родитељи, васпитачи, колеге и чланови шире локалне заједнице.

Саме новине представљају пример добре сарадње са родитељима и њиховог укључивања у свакодневне активности у Установи, али и пример добре промоције наше установе.

Цврчак

Дана 20.03.2013. године наши предшколци су први пут учествовали на Музичком фестивалу „Цврчак“ у Смедереву и освојили награду за успешну презентацију дела забавне музике.